MonsieurYannick.reismee.nl

Spannende avonturen in Zweden deel III

Na twee maanden niets geschreven te hebben is het weer eens hoog tijd voor een nieuw verhaal. De reden dat ik mijn blog een beetje verwaarloosd heb is voor al dat ik het erg druk heb gehad de afgelopen maanden. Met leuke trips, feestjes en studie zit mijn week snel vol. Een korte samenvatting van wat ik zoal heb gedaan sinds mijn laatste blog.

Begin november met ik met mijn huisgenoot naar Stockholm gegaan en daar een weekendje vertoefd. Zijn familie woont daar, dus we hadden gelijk een goede slaapplek. Eerst dag hebben we rondgevaren in de archipel-eilandengroep voor de kunst van Stockholm en dezelfde avond zijn we nog goed uitgegaan. De dag erna dus met een goede kater de stad bezoeken. Ik was er een maand eerder al geweest, maar ondanks dat ik het meeste al had gezien heb ik me toch goed vermaakt.

De weken erna had ik besloten het maar eens wat rustiger aan te doen. Ik kreeg het ineens erg druk met school, veel presentaties en projectwerk en mijn portemonnee werd er ook niet dikker op. Afgelopen maand heb ik het wel weer wat drukker gehad. Zo ben ik o.a. met een Braziliaanse vriend voor een paar dagen naar Uppsala gegaan. Uppsala is niet een erg grote stad, maar heeft wel de oudste Universiteit van heel Scandinavie. Gevolg is dus dat het echt een studentenstad is en dat merk je ook aan het uitgaansleven. Helaas zijn al de studentenclubs erg intern en kom je daar als ‘niet-Uppsalastudent' niet binnen. Gelukkig heeft die Braziliaan een erg vlotte babbel en stonden we ineens in de grootste en oudste studentenclub. Weer een ervaring rijker :)

Tussen al die activiteiten door moet ik eigenlijk ook nog een stage regelen. Dit is vrij lastig om dat hier te doen. Ondanks dat de meeste contact via e-mail gaat, merk ik toch dat opdrachtgevers het toch ook fijn vinden om iemand in zijn gezicht aan te kunnen kijken, wat ik me natuurlijk goed kan voorstellen. Ik ga toch proberen deze weken veel mailtjes te sturen en misschien wat telefoontjes te plegen om toch aan de bak te kunnen vanaf begin februari of maart. Mijn einddatum (31 januari) komt nu wel heel erg dichtbij, dus nu wordt het echt hoog tijd om nadenken hoe mijn tijd er na Zweden uit komt te gezien. Gelukkig heb ik nog meer dan een maand de tijd.

Afgelopen week is zo goed als iedereen naar huis gegaan om Kerst te vieren. Ook heb ik helaas al afscheid moeten nemen van een paar vrienden die na Kerst niet meer naar Zweden terug komen. Omdat het nog maar een maand is en ik nog twee tentamens heb ik januari heb ik besloten niet terug naar huis te gaan met Kerstmis. Maar gelukkig blijf ik hier niet zitten en heb ik een leuke trip naar Helsinki gepland. Morgenochtend vlieg ik naar Helsinki en woensdag kom ik met de boot weer terug in Stockholm. Daarna komt ook nog eens mijn broer Thierry mij opzoeken! Daar kijk ik erg naar uit en ik verwacht dat het een goede Oud & Nieuw gaat worden. Ieder geval iedereen een hele fijne Kerst gewenst & alvast een gelukkig nieuwjaar!

Groetjes
Yannick

Marianne

He Yannick,

Je hebt ons wel erg lang laten wachten op je verhaal, maar wel weer leuk te lezen dat je het naar je zin hebt! Heel veel plezier in Helsinki. Heb je wel lekker veel warme kleding bij je? Het zal door in het hoge noorden niet al te warm zijn, denk ik.

Lorraine

Hee broertje!

Weer een leuke update, goed om te lezen dat je het nog steeds zo naar je zin hebt :)

Veel plezier met O&N en geniet van je laatste maandje!
Joehoe, 31 januari zien we elkaar weer naar 8 maanden :P

Xx

Lorraine

Oei slechte spelfout: na 8 maanden bedoel ik :)